Oldal kiválasztása

Legyen az idei karácsonyod neked is stresszmentes!

“Nől a dér, álom jár, hó kering az ág közt. Karácsonynak ünnepe lépeget a fák között.” – Weörös Sándor

A karácsonyi időszak nem advent első vasárnapjával kezdődik, hanem előtte pár héttel. Bár az adventi naptár reggelről reggelre kinyíló kis ablakai decemberben kézzelfoghatóan jelzik, hogy minden nappal közelebb kerülünk az ünnepi eseményhez. De mi, akik háztartást vezetünk, már november elejétől tudjuk, hogy itt az ideje az ünnepre való készülődésnek. Ez az időszak gyermekeinket türelmetlen várakozással tölti el, bennünket pedig a kétségbeesés, hiszen tudjuk, hogy még rengeteg plusz tennivaló vár ránk az mellett, ami amúgy az átlag napjainkat kitölti.

Volt olyan év, amikor december 23.-án este azt mondtam, hogy utálom a karácsonyt, és jövőre elmegyek egy lakatlan szigetre ebben az időszakban. Minden nap reggeltől estig dolgoztam, és közben futkostam boltról boltra. Nem csak az ünnepi bevásárlás maradt rám, hanem az ajándékok beszerzése, és a sütés-főzés is. A takarításnak pedig még neki sem tudtam állni. Ideges, fáradt és nyűgös voltam, a lakás szaladt, az ételek és a sütemények sem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna, a karácsonyi hangulat pedig messzire elkerült. Ha jól emlékszem, még egy kiadós veszekedés is kijutott arra az ünnepre. Akkor megfogadtam, hogy a következő karácsony tuti nem lesz ilyen. Másképp készülök rá, és másképp bonyolítom le a karácsony előtti időszakot. Így született meg az idegbaj nélküli karácsony terve, amit most ebben a könyv formájában veled is megosztok drága Olvasóm.

Tarts velem, és legyen számodra is az idei karácsony nyugodt, pihentető, csodákkal teli időszak!

Na de te, drága Olvasóm, az idén biztosan nem akarsz holtfáradtan, idegbajokkal teli időszakkal a hátad mögött december 24-én az ünnepi asztalhoz ülni. Honnan tudom? Nagyon egyszerű a válasz: ha ezt az írásomat olvasod, akkor valószínűleg keresed a megoldást arra, hogy ez az időszak hogyan lehetne kiegyensúlyozott úgy, hogy közben a feladatok is elvégzésre kerülnek. Elárulom, hogy jó helyen jársz, mert ez a kurzus pont abban ad iránymutatást neked, hogy az idén mindent ki tudj pipálni a listádon rohanás, kapkodás és idegbaj nélkül!

Pár kompromisszum, egy kis tervezés, az elvárások, a megfelelési kényszer elengedése, rengeteget tehermentesíthet az ünnep előtti időszakban. Viszont már most szeretném felhívni a figyelmedet pár dologra. 

Idén karácsonykor sem minden teljesül majd abból, amit szeretnél. Miért?

Mert ha csak rajtad múlna minden, akkor sem jutna mindenre időd, hiszen a nap neked is 24 órából áll. Egyszerűen azért, mert a karácsonyi készülődés hatalmas logisztikai feladat. Minél több dolgot kell elvégezned úgy, hogy közben emberek sokaságának igényeit kell figyelembe venned, annál bonyolultabbá válik ez a logisztika, és lesz olyan helyzet, amire nem tudsz hatással lenni. 

De ez nem baj, és nem a te hibád. Erről nem te tehetsz. Vagyis csak akkor, ha a listádon sokkal több dolog van felsorolva, mint amennyi időd erre van. Ez a logisztikai lehetetlenség a karácsonyi ünnep velejárója. Ha ezt a tényt el tudod fogadni, és a listádra nem írsz fel lehetetlen feladatokat, akkor sokkal többet hozhatsz ki ebből az ünnep előtti időszakból magadnak és a szeretteidnek is, mint az eddigi években.

Úgyhogy a legjobb, amit tehetsz:  csak arra fókuszálsz idén karácsonykor, ami igazán fontos. Hogy ez személy szerint neked micsoda? Azt egyedül csak te tudhatod… 

Természetesen idén én is ott leszek veled, fogom a kezed, utat mutatok, hogy merre haladj. De a megvalósítás, a koncentráció, a kitartás és a következetesség az rád vár.

Ezért arra kérlek, hogy most állj meg egy pillanatra, és gondold végig, hogy az idei karácsonyt hogy szeretnéd eltölteni. Ha megvan ez a kép, csak akkor olvass tovább!

Ebben a kurzusban megmutatom azt az ünnepre való készülődés tervet, amitől garantáltan stresszmentesíteni tudod a karácsony előtti készülődés időszakát. Ezt a tervet egy bizonyos idegbajos, veszekedős karácsony után kezdtem el készíteni, és a következő év októberére lett teljes egészében kész. Azóta minden évben a karácsony előtti időszakot e terv alapján zongorázom le. Így megkímélem a családtagjaimat és persze magamat is az idegbajtól. A kurzsuban található iránymutatás segít a lényegre való fókuszálásra, és abban, hogy a karácsonyból neked is az öröm és a nyugodt ünneplés jusson. Az év vége amúgy is egy őrültekháza, de nekünk nem kell ebben feltétlenül részt vennünk.  

Lehet, hogy már próbáltál ünnep előtt tervezőt készíteni. Lehet, hogy már van is. Az is lehet, hogy csak a tervezés gondolatával kacérkodtál. Bárhogy is van, az biztos, hogy most azért olvasod ezeket a sorokat, mert még nem találtad meg azt az igazi megoldást, ami számodra tökéletes lenne. 

Ez azért történhetett így, mert minden otthon, minden család, minden hagyomány más és más. Ezért nem lehet mindenkire és mindenre ugyanazt a tervet ráhúzni. Így ebben a kurzusban egy olyan iránymutatást találsz, amiből el tudsz indulni, adok mellé olyan ötleteket, inspirációkat, melyek segítségével a saját stresszmentesítő tervedet az idén eredményesen tudod kivitelezni. Így az idei karácsony nálatok is nyugodt, pihent és kigyensúlyozott lesz.

Ebben a kurzusban nem napi tervet kapsz, hanem hetekre leosztott iránymutatást.

Így a saját időboosztásodhoz mérten tudod a napjaidat előre megtervezni és a heti feladatokat elvégezni. Ez mellett felhívom a figyelmedet arra, hogy mit ne írj fel, mit ne akarj elvégezni az  adott héten.  

Azt javaslom, hogy mielőtt bárminek is nekikezdenél, gondold végig azt, hogy mit szeretnél, és olvasd végig a Karácsonyi készülődés idegbaj nélkül című kurzus összes részét. Csak azután kezd el a te listádat, a te tervedet írni.  

Most pedig te jössz! Mit szeretnél az idén másképp csinálni, mint az előző években? Milyen karácsonyra vágysz ebben az évben? Mi az az egy szokás, amit nagyon utálsz, és nagyon szeretnéd kidobni az ablakon? És vajon sikerülni fog? Ha a kérdésekre adott válaszaidat megosztod velem, (itt a lap alján lévő hozzászólások részben vagy a hello@rendegykattintasra.hu e-mail címre írva) annak nagyon fogok örülni, és igyekszek olyan tanácsokat adni hozzá, amikkel a vágyaid meg is tudnak valósulni. 

Kezdhetjük? 

Segítségre van szükséged? Elakadtál? Nem tudsz felülkerekedni az otthonodban lévő káoszon? Nem tudod legyőzni a halogatást? A hozott mintákat nem tudod felülírni? Akkor regisztrálj az ingyenes konzultációra és győzzük le együtt Káosz Urat!

Mindenkinek egyformán van belőle

Kattints a gombra és hallgasd meg!

Szeretném, ha te is megosztanád velem a saját gondolataidat akár rendszeresen, akár csak néha-néha. Ezt kétféle módon tudod megtenni. Hozzászólásban megírod vagy írsz nekem levelet a hello@rendegykattintasra.hu e-mail címre. Bármelyik módot is választod a kommunikációhoz, biztos lehetsz benne, hogy válaszolni fogok rá.