Oldal kiválasztása

Praktikák, tippek és tanácsok

TAKARÍTÁS

ÖSSZES PRAKTIKA

A serpenyőben odaégetett ételmaradék sokkal könnyebben letakarítható, ha egy evőkanál sót és forró vizet öntesz bele, majd felteszed a sóval elkevert vizet forrni. Amint felforrt a víz, egy fakanál segítségével az alján lévő szennyeződés könnyen fellazítható, és a serpenyő máris mehet be a mosogatógépbe.

A rozsdamentes edények tisztítása még a rutinosan főzőket is próbára teszi, hiszen ezeket nem szabad súrolni. Ezért önts az edénybe annyi vizet, hogy ellepje az összes, edényben lévő szennyeződést. Önts hozzá egy pohár ecetet és rakj a vízbe még egy kiskanál sót. Ezt így együtt forrald 10 percig és utána simán mosogasd el az edényt. Amennyiben maradt még egy kis szennyeződés az edény alján, úgy használd a Putzstein-t ezeknek az eltávolításához. Ezt a módszert alumíniumedényeknél is nyugodtan alkalmazhatod.