Köszöntelek A Klubban,

AHOL GONDOZZUK AZ OTTHONODAT, ÁPOLJUK A LELKEDET

Oberling Léna, takarítási és szelektálási folyamatok, a KáOSZradír otthonszervezési módszer szakértője, tisztaságkritikus vagyok.

 

Egy nagyon izgalmas utazásban leszünk útitársak, ami közben napról napra közelebb kerülsz majd ahhoz az a tiszta és rendezett OTTHONHOZ, amiről már évek óta álmodsz, és ahhoz a NŐHÖZ, akivé válni szeretnél. Az utazás közben megismertetlek a KáOSZradír otthonszervezési módszeremmel, és lépésről-lépésre haladva el tudod majd sajátítani a módszer 5 szokást, aminek a rendszeres működtetésével neked is hosszabb távon tiszta és rendezett otthonod lesz.

Válogass a kurzusok között szokások szerint kategorizálva vagy ABC sorrendben haladva.

Online kurzusok a KáOSZradír otthonszervezési módszer 5 szokásának elsajátításához

Kattints a téged megszólító lenti kép valamelyikére, ismerkedj meg a szokással, kezdd el az első itt található kurzust, és haladj előre lépésről lépésre azon az úton, melynek végén egy hosszabb távon tiszta és rendezett otthon vár.

Kurzusok ABC sorrendben

Kattints a téged érdeklő kurzus képére, olvasd el, hogy miről szól, és haladj előre lépésről lépésre azon az úton, melynek végén egy hosszabb távon tiszta és rendezett otthon vár.

Gardrób szelektálás és rendszerezés

Karácsonyi készülődés idegbaj nélkül

Tiszta és átlátható kamra

Kártevők a lakásban – megoldások

Káoszmentes ottthon napi 30 perc

Menütervezés és tudatos vásárlás

Nagytakarítás helyiségről helyiségre

Nézőpont-formáló gondolatok

Téli szelektálás fiókról fiókra

Szelektálás helyiségről helyiségre

Videók – nem csak mondom, mutatom is

Következő kurzus hamarosan

Kurzusok tartalomjegyzéke ABC sorrendben

Gardrób szelektálás és rendszerezés

Ez a kurzus abban fog segíteni neked, hogy az elmúlt időszakban elkövetett felesleges vásárlások után kacatmentesítsd, rendszerezd és felfrissítsd a gardróbodat, szekrényedet. Hiszen mire a tanfolyam végére érsz, és elvégzel minden feladatot, a szekrényeid friss levegőhöz jutnak, a felesleges ruhák számát csökkenteni tudod, átláthatóvá válik minden polc, és így te is jól fogod érezni magad a bőrödben. No, és persze a szekrényekben való rendszerezés és a ruhák szelektálása mellett a tudatos vásárlás szokásáról, és a mosás művészetéről is ejtek pár szót.

Karácsonyi készülődés idegbaj nélkül

A karácsonyra készülődés időszaka nem advent első vasárnapjával kezdődik, hanem már október végétől. Az adventi naptár reggelről reggelre kinyíló kis ablakai kézzelfoghatóan jelzik, hogy minden nappal közelebb kerülünk az ünnepi eseményhez. De mi, akik háztartást vezetünk, már október végétől tudjuk, hogy itt az idő, és elkezdjük az ünnepre való készülődést. Ez az időszak gyermekeinket türelmetlen várakozással tölti el, bennünket pedig a kétségbeesés, hiszen tudjuk, hogy még rengeteg plusz tennivaló vár ránk az mellett, ami amúgy az átlag napjainkat kitölti. Ez a tanfolyam segít az idegbajt elkerülni az év utolsó hónapjaiban.

Tiszta és átlátható kamra

Hogyan tud ebben a kis helyiségben nagyon hamar kialakulni a káosz? És hogyan lehet ezt minél előbb megszüntetni? No és hogyan tudjuk hónapokon keresztül a kamránkat tisztán és átláthatóan tartani? Hogyan érdemes a polcokon tárolni? Ezekre és még egymillió más kérdésre ad választ ez a tanfolyam.

Kártevők a lakásban

Elég egy kis gyümölcslé az asztalon, vagy egy padlóra ejtett, de rögtön felkapott jégkrém, esetleg pár sütimorzsa a földön, és reggelre több fronton vonuló hangyákat, pókokat, egyéb rovarokat találsz a konyhában. Állandóan csukva van az ajtó, minden ablakra szúnyoghálót erősítettél, valahol mégis bejutnak a bosszantó kis rovarok és kártevők?  

Ebben a kurzusban minden leckében egy-egy kártevőt mutatok be úgy, hogy hozzáteszem a távoltartásához és/vagy kiűzéséhez szükséges lehetséges megoldásokat. A lista nem teljes, folyamatosan bővül.

Káoszmentesítés napi 30 perc ráfordítással

Megoldásfókuszú kurzus azoknak, akik hetek vagy akár hónapok óta nem tudták az otthonukat rendesen kitakarítani. Napi 30 perc ráfordítással, helyiségről helyiségre, feladatról feladatra haladva tudod kitessékelni az ajtón Káosz Urat, ha követed a leírt instrukciókat. Az útmutatók mellett káoszmentesítő gondolatokat és hanganyagokat is megosztok veled. Ezek az otthonod takarításához fűződő viszonyodat is nézőpontjaidat fogják megváltoztatni pozitív irányba. Kezdhetjük?

Nagytakarítás

Vannak az évnek olyan időszakai, akár tetszik, akár nem, amikor bizony szükség van egy teljes, mindenre kiterjedő takarításra az otthonunkban. Ezt nagytakarításnak hívjuk.

Ebben a kurzusban megmutatom, hogy hol kezdd el, hol folytasd, hol fejezd be, és persze hogyan csináld, hogy az otthonod valóban tiszta legyen, de erre a tevékenységre ne kelljen heteket rászánnod.

Nézőpontformáló gondolatok – podcast gyűjtemény

Indítsd a napodat egy klassz hanganyaggal, amely azon túl, hogy motivál és megváltoztatja a takarításhoz és a szelektáláshoz fűzödő viszonyodat, még gyakorlati eszközöket is ad. Hallgasd meg egyszerűen a napi inspirációt a mobilodon, és figyeld, ahogy napról napra formálódik az otthonod állapotod és vele párhuzamosan a valóságod. A podcastok hallgatása által olyan szemlélet- és gondolkodásmóddal leszel gazdagabb, mellyel meg tudod változtatni az otthonod tisztasághoz és rendezettségéhez fűzött viszonyodat.

Téli szelektálás

 

Évente minimum kétszer kellene egy-egy nagyobb szelektálást végeznünk az otthonunkban. De hol kezdjük el? Hogyan csináljuk? Mit tegyünk ki az ajtón? És hogyen lehet egy-egy kedvesebb, de már felesleges tárgyat elengedni? Ez a kurzus a téli szelektálás feladatait tartalmazza, és az otthonunk közel 30 sarkát érinti.

Szelektálás helyiségről-helyiségre

Évente kétszer érdemes szelektálni. Egyszer a téli hónapokban, egyszer pedig nyáron. Mindegyik alkalommal az otthonunk más és más részét pakoljuk ki, juttattjuk levegőhöz. No és persze ezzel együtt egyfajta belső takarítást is végzünk. Mert, ahogy bent, úgy kint. Ha káosz van az otthonodban, akkor valószínűleg önmagaddal sem vagy kibékülve.

Ebben a kurzusban olyan szelektálási útmutatót találsz, ami az otthonod összes helyiségét érinti.

Videók – nem csak mondom, mutatom is

 

Takarítási és szelektálási feladatok videók formájában helyiségről-helyiségre, szekrényről-szekrényre. Mindegyik videóban elmagyarázom, megmutatom, hogy mit, hol, hogyan és mivel csináld az adott helyen.